کد خبر: ۳۱۹۱۵
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۲

تولید موتورهای یورو ۵ بدون ارتقای استاندارد سوخت عقیم می‌ماند

یک فعال صنعت قطعه گفت: هرچند توانایی ارتقای استاندارد موتورهای خودروها به یورو ۵ نزد قطعه‌سازان ایرانی وجود دارد، اما این طرح بدون ارتقای استاندارد آلایندگی سوخت عقیم می‌ماند.
به گزارش خودروکار، محمدرضا نجفی‌منش افزود: موضوع اصلی در این زمینه، عقب ماندن وزارت نفت از استاندارد سوخت‌های تولیدی است و بدون ارتقای استاندارد بنزین و گازوئیل به یورو ۵، حتی تولید موتورهای یورو ۵ عقیم می‌ماند.

یک فعال صنعت قطعه  تاثیر استفاده از موتورهای یورو ۵ در خودروها بر قیمت آنها را منوط به آنالیزهای قیمتی برشمرد، هرچند معتقد است نمی‌تواند تاثیر چندانی بر قیمت‌ها داشته باشد.

وی تاکید کرد:‌ خودروسازان ایرانی از نظر فناوری و پژوهش در وضعیت خوبی به سر می‌برند و همین که خود را باور داشته باشند قادر به انجام کارهای بزرگی خواهند بود.

پیشتر شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرد: علاوه بر توزیع روزانه بنزین باکیفیت و با میزان گوگرد زیر ۵۰ پی. پی. ام مطابق استاندارد یورو ۴، اکنون گازوییل یورو ۴ در هشت کلان‌شهر و کل استان تهران و ٣٢٠ جایگاه در جاده‌های اصلی کشور توزیع می‌شود.

این در حالی است که خودروسازان و قطعه سازان موفق به تولید موتورهای با استاندارد کیفی آلایندگی یورو ۵ شده اند.

ترس وزارت صنعت در اجرای فرمول قیمتگذاری ۵ درصد زیر حاشیه بازار

به گفته نجفی منش، عمده مشکلات امروز خودروسازان ناشی از قیمت‌گذاری غلط خودروها است که سبب شده تا خودروها با ضرر و زیان تولید شوند.

وی بیان داشت: این در حالی است که در سال‌های گذشته هر کس توانسته بود خودرویی ثبت نام کند بین ۲۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان سود برد و این موضوع از اساس اشتباه است.

نجفی‌منش ادامه داد:‌ اشتباه‌تر این است که این موضوع نه یک معامله، بلکه قمار است، زیرا برپایه برد- برد نیست و همواره خودروساز زیان می‌کند.

وی خاطرنشان‌کرد:‌ بهترین راه برای راضی نگه داشتن خریدار و فروشنده، تعیین قیمت در حاشیه بازار و سپس اصلاح آن است؛ کاری که در دهه ۷۰ مشابه آن را انجام داده و نتیجه هم گرفتیم.

این فعال صنعت قطعه تاکیدکرد:‌ هرچند سال گذشته تعیین قیمت خودرو با فرمول پنج درصد زیر قیمت بازار از سوی وزیر صنعت نیز مورد تاکید قرار گرفت، اما در عمل اجرایی نشد؛ اما هنوز هم دیر نشده و می توان با این شیوه به واقعی شدن قیمت‌ها کمک کرد.

وی تاکیدکرد:‌ اگر ۲۰ تا ۳۰ درصد فروش فوری خودروسازان با قیمت های حاشیه بازار انجام شود، به‌تدریج به واقعی شدن و کاهش قیمت‌ها منجر می‌شود.

این مقام صنفی معتقد است که «وزارت صنعت از ترس اجتماع معترضان، از شجاعت لازم برای اجرای این کار برخوردار نبوده است».

وی یادآورشد: برای رفع مشکلات خوردوسازان سه راهکار فروش اموال مازاد، فروش شرکت های غیر ضرور و ارزیابی و به‌روز کردن دارایی‌های آنها پیشنهاد شده و پیش‌بینی می‌شود با انجام این کارها بخشی از مشکلات‌شان کاهش یابد.


منبع: ایرنا

انتهای پیام/

روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار